Άρθρα

Διαβάστε τα άρθρα μας, θα ανακαλύψετε σχετικές ιδέες και συμβολές.

Αρθρα

Bασικά κριτήρια για την επιλογή του συστήματος καθαρισμού

Κοινοποιηση :

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Πρώτον  μέθοδος του καθαρισμού. Η πιο καλή μέθοδος του καθαρισμού των οικιακών υγρών λυμάτων σήμερα είναι ο βιολογικός καθαρισμός. Ο βιολογικός καθαρισμός με την εφαρμογή της αποτελεσματικής τεχνολογίας μπορεί ουσιαστικά να λύσει όλα τα προβλήματα των υγρών λυμάτων. Είναι από όλους αναγνωρισμένο, ότι η πιο αποτελεσματική βιολογική τεχνολογία του καθαρισμού υγρών λυμάτων είναι αερόβια, δηλαδή με την χρησιμοποίηση των βακτηριδίων «που αναπνέουν» με το οξυγόνο του αέρα. Η ποσότητα των αποικιών των βακτηριδίων, που συμμετέχουν σ\’αυτή τη διαδικασία, είναι εκατοντάδες φορές πιο μεγάλη από αναερόβιες (χωρίς την τροφοδοσία του οξυγόνου) τεχνολογίες. Τα πλεονεκτήματα των αερόβιων διαδικασιών είνα ότι αποτρέπουν τον πολλαπλασιασμό των νοσογόνων βακτηριδίων καθώς και την δυσοσμία.

Σήμερα οι πιο αποτελεσματικές αερόβιες τεχνολογίες είναι τα SBR συστήματα. Τα καλύτερα μοντέλα αυτών των συστημάτων είναι ικανά να δουλέψουν ακόμα και στα συστήματα επαναλαμβανόμενης χρήσης καθαρισμένου νερού. Αν δεν μπούμε σε λεπτομέρειες, οι SBR τεχνολογίες υποθέτουν την εναλλαγή των αερόβιων και ανοξείδωτων διαδικασίων στην ίδια δεξαμενή, και με διάφορη ποσότητα διαλυμένου οξυγόνου. Δεν είναι το ίδιο καλά όλα τα SBR συστήματα, αν και το καθένα από αυτά είναι ένα βήμα μπροστά από τις πατροπαράδοτες τεχνολογίες αερισμού.

 

Δεύτερον  το υλικό πλαισίου του συστήματος καθαρισμού. Το υλικό πρέπει να είναι στέρεο, και να παρέχει ορισμένες θερμομονωτικές ιδιαιτερότητες και δεν πρέπει να υποβάλλεται σε χημική και βιολογική διάβρωση. Πρέπει να έχετε υπόψη σας, ότι το μαύρο μέταλλο και μπετόν υποβάλλονται σε χημική και βιολογική διάβρωση, και δεν παρέχουν τις θερμομονωτικές ιδιαιτερότητες. Βεβαίως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση σκυρόδεμα με επιπρόσθετο υδατοστεγανό μονωτικό υλικό και με επίστρωση από ανοξείδωτο μέταλλο ή πλαστικό, αλλά αυτό συνεπάγεται αύξηση του κόστους και χαμηλή τεχνολογία των οικοδομικών εργασιών. Όμως υπάρχει η εναλλαγή – το υλικό που ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις είναι ελαφρά πλαστικά πλαίσια από πολυπροπυλένιο. Αυτό το υλικό έχει περισσότερα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα άλλα, και αυτό το κάνει μοναδικό για την κατασκευή των τοπικών συστημάτων καθαρισμού. Η σταθερότητα αυτών των πλαισίων μας επιτρέπει να εγκαθιστούμε συστήματα καθαρισμού σε όλους τους τύπους του εδάφους χωρίς επιπρόσθετο σκυρόδεμα. Η διάρκεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων είναι πάνω από 50 χρόνια.

 

Τρίτον το σύστημα του αερισμού. Σε πολλές αερόβιες τοπικές εγκαταστάσεις του καθαρισμού χρησιμοποιείται διατρητικός σωλήνας. Η αποτελεσματικότητα και μακροβιότητα τέτοιας κατασκευής είναι χαμηλή. Το ζήτημα είναι ότι μετά από την διακοπή της πίεσης του αέρα(τεχνολογική διακοπή) στον διατρητικό σωλήνα δια μέσουτων ανοιγμάτων διαπερνά υγρό υπονόμου με την μη αποσυντεθειμένη οργανική ουσία, η οποία με το άνοιγμα του συμπιεστή μπορεί να βουλώσει από μέσα μερικά από τα ανοίγματα. Με τον καιρό, την ποσότητα των ανοιγμάτων μπορείτε να μετρήσετε με τα δάχτυλα του χεριού σας. Για πολύ καιρό η ανάπτυξη των SBR συστημάτων δεν προχωρούσε λόγω έλλειψης των συστημάτων αερισμού, που λειτουργούσαν με την ίδια αποτελεσματικότητα στην περίπτωση τεχνολογικών διακοπών. Τώρα πια η κατάσταση άλλαξε. Στο εμπόριο εμφανίστηκαν μεμβρανώδεις συσκευές αερισμού, για την ακρίβεια ATE-65, που έχουν την δυνατότητα να δουλέψουν πάνω από 10 χρόνια στα SBR συστήματα. Μετά από την αποσύνδεση του συμπιεστή όλοιοι πόροι της μεμβρανώδους συσκευής αερισμού υπό την επίδραση της πίεσης του νερού κλείνουν, η μεμβράνη τυλίγει τον σκελετό της συσκευής, και αυτό αποτρέπει την διείσδυση του υγρού μέσα. Εδώ γίνεται η διαδικασία του συνεχόμενου αυτοκαθαρισμού του συστήματος αερισμού,επίσης και από τις βιολογικές εκφύσεις.

 

Τέταρτον  χρησιμοποιούμενος συμπιεστής. Ο συμπιεστής πρέπει να είναι στερέος, αθόρυβος και μακροχρόνιος. Για συστήματα καθαρισμού μικρού όγκου πιο πολύ ταιριάζουν μεμβρανώδεις συμπιεστές, που είναι ικανοίνα λειτουργούν ασταμάτητα πάνω από 2 χρόνια. Οι γιαπωνέζικοι συμπιεστές της εταιρίας \”SECOH\” σε πολλά χαρακτηριστικά είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές σ\’αυτόν τον τομέα. Σε ζεστές καιρικές συνθήκες και στις εγκαταστάσεις μεγάλης παραγωγικότητας είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθούν πτερωτοί (προωθητήρες) συμπιεστές , π.χ. της εταιρίας \”KUBICEK\”. Είναι πιο θορυβώδεις, αλλά η υπερθέρμανση δεν θα τους βλάπτει.

 

Πέμπτον  ύπαρξη χώρου συσσώρευσης λυμάτων. Η ποσότητα των λυμάτων από νοικοκυριό διαφέρει κατά την διάρκεια της ημέρας. Και αυτό είναι κατανοητό: εμείς δεν τρώμε συνέχεια, ούτε κάνουμε μπάνιο επί εικοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Για αυτό για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος καθαρισμού είναι απαραίτητο τα λύματα πρώτα να συσσωρεύονται σε κάποιο χώρο, και ύστερα ισόμετρα να καθαρίζονται. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όταν εμείς κάνουμε μπάνιο ή ντους. Η ισομετρία του καθαρισμού των υγρών λυμάτων είναι ο απαραίτητος όρος της αποτελεσματικής λειτουργίας συστήματος καθαρισμού. Σε αντίθετη περίπτωση ένα μέρος της βιομάζας θα διοχετεύεται με το καθαρισμένο νερό, και αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Έκτον η μέθοδος της μετάγγισης των υγρών λυμάτων. Εάν θα χρησιμοποιηθούν οι φυγοκεντρικές αντλίες, οι αλυσίδες των βακτηριδίων θα καταστρέφονται και η βιομάζα θα χάσει την αποτελεσματικότητά της. Σήμερα η πιο «απαλή» (μη καταστροφική) μέθοδος της μετάγγισης είναιη ανυψωτική αντλία με αέρα. Ο βασικός νόμος της λειτουργίας είναι απλός – η φούσκα του αέρα στον σωλήνα, καθώς σηκώνεται, παίρνει μαζί σωματίδια του νερού.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Προσφατα αρθρα

Ίσως σας αρέσει

Λάβετε προσφορά

Θέλουμε να σας ακούσουμε

Οι τεχνικοί μας είναι πάντα διαθέσιμοι για να σας εξηγήσουν τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των λύσεων που σας προσφέρουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας λύσουμε τις απορίες.